Ryžių pomidorinė sriuba žiemai
RYŽIŲ SRIUBA ŽIEMAI (SU POMIDORAIS) ...
Rytų ir Šiaurės Europoje žiemą ruošiami įvairūs konservuoti maisto produktai:
Rauginti skanėstai: Rauginti kopūstai, aštrūs rauginti kopūstai ir marinuoti agurkai buvo pagrindiniai produktai.
Vaisių gėrybės: Saldumo suteikdavo bruknių, debesylo uogų ir serbentų uogienės ir konservai.
Sūdyti produktai: Konservuotos daržovės, pavyzdžiui, pomidorai, burokėliai ir žirneliai, taip pat mėsa stiklainiuose buvo maistas.
Džiovinti skanėstai: Grybai ir vaisiai, ypač obuoliai ir slyvos, buvo džiovinami sriuboms ir užkandžiams.
Šakniavaisiai ir gumbavaisiai: Labai svarbios buvo vėsiuose rūsiuose laikomos bulvės, morkos ir ropės.
Gausios atsargos: Iš kiaulienos ar jautienos kaulų gaminami sultiniai buvo maistingų sriubų pagrindas.
Ankštinių daržovių meilė: Džiovintos pupelės ir lęšiai buvo laikomi baltymingoms sriuboms gaminti.
Rūkyti pikantiški patiekalai: Žiemos patiekalams gilumo suteikdavo rūkyta žuvis ir mėsa bei vytintos dešros.
Grūdų atsargos: Buvo kepama ir saugoma ruginė duona ir įvairūs grūdai, pavyzdžiui, miežiai ir avižos.
Šie konservuoti maisto produktai užtikrino įvairią ir sočią žiemos mitybą, atskleidžiančią turtingą regiono kulinarinį paveldą.
Agrastai - tikros vasaros uogos! Sultingi, saldūs ar rūgštūs - kiekvienas mėgsta skirtingus! Tačiau ar pavyks atsispirti šiam labai gardžiam agrastų džemui? Patiks ne tik smaližiams :) Skanu su blynais, košėmis, ar vietoje deserto :)...
AGURKINĖ SRIUBA ŽIEMAI SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS...
Uogienės, džemai ir įvairūs kiti skanėstai labai praverčia virtuvėje. Jie puikiai tinka gardinant košes, desertus, blynus, kaip bandelių, sausainių įdarai. Todėl siūlome išmėginti ir itin lengvai ir greitai pasigaminti citrininį džemą!...
Itin greitai ir visiškai nesudėtingai pagaminamas, rudeniu kvepiantis obuolių džemas. Jums prireiks vos kelių ingredientų, o sandariai uždarius ir paruošus, skoniu galėsite mėgautis ir visą žiemą :)...
Tikri lietuviai laukia nesulaukia grybų sezono. Tinkamai paruošti grybai ne tik labai skanu, bet ir sveika, o jei jau taip nutiko, kad grybų atsivalgėte arba norite grybų skanauti ir žiemą, siūlome pabandyti juos užmarinuoti šio marinatu....
Pomidorai - itin vasariška, ryški ir labai skani uoga (botaniniu požiūriu) arba daržovė buitiniu :) Na, kad ir kaip ten bebūtų, siūlome išmėginti šį receptą žiemai :)...
Atėjus vasarai ir šiltiems orams, norisi valgyti šviežias, namines daržoves, kurių labai pasiilgome per žiemą. Tačiau ir žiemą galima skanauti daržovėmis, kurios yra užmarinuotos, konservuotos ar kitaip paruoštos. Siūlome Jums pasigaminti ir pasiruošti žiemai itin puikaus ir išra...
Greitai paruošiamas, skanus marmeladas žiemai, siūlome išmėginti ir pasigaminti :)...
Burokėliai - labai maistinga, naudinga, sveika daržovė. Burokėlius galima skanauti ir valgyti ištisus metus, jei juos paruošiate žiemai. Tad siūlome Jums burokėlių mišrainės receptą. Iš šių burokėlių puikiai galima virti barščių sriubą ar gaminti šaltibarščius!...
Tai puikus konservuotas pagardas žiemai! Itin ryškaus skonio, puikiai tinkantis prie daugelio pietų patiekalų, gražiai ir spalvingai atrodantis, skanus! Išbandykite šią kukurūzų salsą :)...
Vasara - ne tik laikas, kada skanaujame šviežiomis daržovėmis ir vaisiais, bet ir ruošiamės žiemai. Siūlome Jums išmėginti labai skanų marinuotų agurkų receptą....
Dar nevėlu pasiruošti žiemai! Siūlome pasigaminti paprikų ir cukinijų mišrainė žiemai, kuri puikiai tiks ir pagardins Jūsų pietų patiekalą ar bus tiesiog skanus garnyras....
Jei sukate galvą, kur dėti obuolius, kurių nebežinote, kur panaudoti ar ką iš jų bedaryti, tuomet pasigaminkite itin lengvai ir paprastai pagaminamą obuolių sūrį. Tam nereikia nei daug laiko, nei ypatingų pastangų, o skonis atperka visus lūkesčius :)...
Atėjus obuolių metui mėgaujamės jų derliumi, o mes siūlome obuoliai mėgautis visus metus! Obuolienė - itin skanus desertas ir pagardinimas, kuris lepins Jus visus metus, net ir pasibaigus obuolių sezonui. Kai žiemą trūks kažko šviežio, skanaus, palepinsite save nepaprastai skania...
Vasara - ne tik daržovių ir gėrybių metas, bet ir pasiruošimo žiemai periodas. Ką pasėsi, tą ir pjausi. Tad metas pasiruošti konservuotų šparaginių pupelių žiemai. Puikaus skonio receptas, kurį su malonumu galėsite valgyti visą žiemą ir ne tik, kaip pagardą įvairiems patiekalams....
Perlinės kruopos – kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Šią grūdinę kultūrą vertino senovės graikai, romėnai, žydai ir kitos tautos. Perlines kruopas skanu naudoti sriubose, guliašuose, nes jos ne tik suteikia patiekalams aromato, bet ir sutirština juos. Be t...