Pasiruošimas žiemai

Rytų ir Šiaurės Europoje žiemą ruošiami įvairūs konservuoti maisto produktai:

Rauginti skanėstai: Rauginti kopūstai, aštrūs rauginti kopūstai ir marinuoti agurkai buvo pagrindiniai produktai.
Vaisių gėrybės: Saldumo suteikdavo bruknių, debesylo uogų ir serbentų uogienės ir konservai.
Sūdyti produktai: Konservuotos daržovės, pavyzdžiui, pomidorai, burokėliai ir žirneliai, taip pat mėsa stiklainiuose buvo maistas.
Džiovinti skanėstai: Grybai ir vaisiai, ypač obuoliai ir slyvos, buvo džiovinami sriuboms ir užkandžiams.
Šakniavaisiai ir gumbavaisiai: Labai svarbios buvo vėsiuose rūsiuose laikomos bulvės, morkos ir ropės.
Gausios atsargos: Iš kiaulienos ar jautienos kaulų gaminami sultiniai buvo maistingų sriubų pagrindas.
Ankštinių daržovių meilė: Džiovintos pupelės ir lęšiai buvo laikomi baltymingoms sriuboms gaminti.
Rūkyti pikantiški patiekalai: Žiemos patiekalams gilumo suteikdavo rūkyta žuvis ir mėsa bei vytintos dešros.
Grūdų atsargos: Buvo kepama ir saugoma ruginė duona ir įvairūs grūdai, pavyzdžiui, miežiai ir avižos.

Šie konservuoti maisto produktai užtikrino įvairią ir sočią žiemos mitybą, atskleidžiančią turtingą regiono kulinarinį paveldą.

Obuolių sūris orkaitėje

Žiūrėti Receptą 16

Jei sukate galvą, kur dėti obuolius, kurių nebežinote, kur panaudoti ar ką iš jų bedaryti, tuomet pasigaminkite itin lengvai ir paprastai pagaminamą obuolių sūrį. Tam nereikia nei daug laiko, nei ypatingų pastangų, o skonis atperka visus lūkesčius :)...

Obuolienė žiemai

Žiūrėti Receptą 2

Atėjus obuolių metui mėgaujamės jų derliumi, o mes siūlome obuoliai mėgautis visus metus! Obuolienė - itin skanus desertas ir pagardinimas, kuris lepins Jus visus metus, net ir pasibaigus obuolių sezonui. Kai žiemą trūks kažko šviežio, skanaus, palepinsite save nepaprastai skania...