Aguonų bandelės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

500 g miltų
25 g mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai aliejaus
1 išplaktas kiaušinis
2 šaukštai aguonų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti daubelę, ten supilti mieles, ištrinti su cukrumi, l drungno vandens ir žiupsneliu miltų. Apibarstyti miltais, uždengti drobule ir palikti kilti. Mielės turi dvigubai pakilti.
2
Suberti druską, įpilti šaukštą aliejaus ir gerai išminkyti. Iš tešlos padaryti pailgų bandelių. Sudėti ant riebalais išteptos skardos ir minučių kildinti.
3
Bandeles aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti aguonomis ir kelis kartus įkirpti žirklėmis ar įpjauti peiliu. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bandeles pridengti drobule ir palikti atvėsti.