Aguonų ir varškės tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Tešlai:
200 g miltų
130 g sviesto
75 g cukraus pudros
Kiaušinis
Šaukštas grietinės
Aguonų įdarui:
200 g aguonų
200 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
50 g tarkuotų apelsinų žievelių
50 g smulkintų graikinių riešutų
Varškės įdarui:
650 g riebios varškės
200 g cukraus
3 kiaušiniai
130 g sviesto
Šaukštas krakmolo
250 g razinų
200 g smulkintų migdolų
Glajui:
Šaukštas kakavos arba tirpios kavos
100 g sviesto
50 g cukraus
50 ml grietinės
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
žminkykite tešlą ir valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite.
2
Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite. Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo – varškės.
3
Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą laipsnių temperatūroje. Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.