Alyvuogėmis ir kapariais įdaryti kiaušiniai “mimozos”

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiaušiniai: 4 (kietai virti)
konservuotas tunas aliejuje: 2 valgomieji šaukštai (susmulkintas)
kapariai: 1 valgomasis šaukštas
juodosios alyvuogės: 10
grūdėtos garstyčios: 1 valgomasis šaukštas
svogūnai: 1/2 (apvirtas)
druska: žiupsnelis
malti kvapieji pipirai
petražolės
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kietai išvirtus kiaušinius nulupame bei perpjauname išilgai pusiau. Patarimas: kad verdant kiaušiniai neskiltų, įpilkite šiek tiek acto į vandenį.
2
Tuomet nuluptą svogūną minutes apverdame, kad pasinaikintų aštrus kvapas. Alyvuoges bei kaparius smulkiai supjaustome. Kiaušinių trynius sutriname šakutės pagalba.
3
Dubenuje sumaišome tunus (jei šie nesmulkinti - susmulkiname), alyvuoges, kaparius, smulkiai pjaustytą svogūną, petražoles bei kiaušinių trynius su mėgstamu majonezu. Pasiliekame valgomąjį šaukštą trynių patiekalo papuošimui.
4
Įdaro masę paskaniname druska bei pipirais. Šaukšteliu įdarą gražiai sudedame į kiaušinių baltymų puseles. Galiausiai apibarstome likusiais trynių trupiniais bei ant palangės augančiomis pipirnėmis. O dabar jau galime pasimėgauti neįprastu, bet labai skaniu patiekalu!