Antis su vyšnių padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tai tikrai ne kasdienė vakarienė, tačiau juk kartais jaučiamės nusipelnę ir tokių. Šis padažas tinka ne tik su antiena. Keptas vištos ar kiaulienos šmotelis tikrai neįsižeistų aplietas tokiu padažu.

Ingridientai

1 paruošta antis,
4 šaukštai aliejaus,
šaukštas citrinų sulčių,
po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
450 g šaldytų vyšnių be kauliukų,
2 šaukštai cukraus,
pusė stiklinės raudonojo vyno,
6-8 saldžiarūgščiai obuoliai (pvz., antaniniai).
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Išskobkite nepjaustytų obuolių sėklalizdžius.
2
Išdarinėtą, nuplautą, nusausintą antį ištrinkite 2 šaukštais aliejaus, citrinų sultimis, druska, pipirais ir kepkite orkaitėje.
3
Prieš baigiant iškepti, sudėkite obuolius ir iškepkite.
4
Paruoškite padažą: vyšnias kaitinkite vyne su cukrumi, kol sutirštės.
5
Tada vyšnias išimkite, pertrinkite, sukrėskite atgal į vyną, dar pakaitinkite, bet neužvirinkite, ir ataušinkite.
6
Antį patiekite su keptais obuoliais ir padažu.