Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

3 l vištienos sultinio
50 g baltųjų kiniškų grybų
0,5 valgomasis šaukštas baltųjų pipirų – norint daugiau aštrumo, dėti 1 valgomąjį šaukštą
0,5 puodelio baltojo acto
1 indelis bambuko ūglių juostelių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus
Čili pipiras
Vištos krūtinėle
Druskos pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išverdame vištienos sultinį. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome - min ir supjaustome. Vištienos krūtinėlę supajaustome plonomis juostelėmis. Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipirą, druską ir supjaustytą juostelėmis vištienos krūtinėlę. Paverdam - min. dedam grybus, bambuko ūglius.
2
Pastoviai maišant pamažu supilamas kukurūzų krakmolas į sriubą – prieš pilant, krakmolas išmaišytas nedideliame kiekyje vandens. Patiekiant įdėti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko. Tokią pat sriubą galima pasigaminti su jūros gerybėmis.