Aštrūs makaronai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aštraus maisto mėgėjams

Ingridientai

600 g pomidorų (arba 1 stiklainis)
125 g šoninės
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
40 g sviesto
1 raudona aitrioji paprika
druskos
400 g makaronų "Penne"
1/2 ryšulėlio petražolių
100 g "Pecorino" sūrio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Jei naudojate pomidorus iš stiklainio, juos susmulkinkite.
2
Šoninę supjaustykite kubeliais.
3
Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite, česnaką nulupkite ir sutrinkite arba susmulkinkite.
4
Sviestą ir šoninę įkaitinkite keptuvėje, sudėkite svogūnus ir apkepinkite.
5
Suberkite česnaką, įmeskite paprikos ankštį ir toliau kepinkite. Sudėkite pomidorus, pabarstykite druska.
6
Sumažinę ugnį troškinkite 20-25 minutes.
7
Per tą laiką pasūdytame vandenyje 8-10 minučių pavirkite makaronus, nupilkite vandenį ir nuvarvinkite.
8
Petražoles nuplaukite ir sukapokite, paprikos ankštį išimkite iš padažo, sudėkite petražoles, makaronus, viską gerai sumaišykite ir trumpai pakaitinkite. Sutarkuokite ir užbarstykite sūrį.
9
Kas nemėgsta aštrių patiekalų, gali pasirinkti švelnesnio skonio papriką.