Avinžirnių, bolivinės balandos ir brokolių apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Itin maistingas, skanus ir sveikas apkepas, kuris paįvairins Jūsų mitybą ir nuspalvins pietų, vakarienės ar kito valgio stalą.

Ingredientai

1 puodelis išbrinkintas bolivinės balandos
4 puodeliai nurinkto brokolio
3 puodeliai avinžirnių
1 puodelis supjaustytų morkų
1,5 puodelio vandens
Priedai: maistinės mielės, 2 česnako skiltelės, svogūnas, druska, pipirai, 1 puodelis anakardžių (nebūtina)
0,5 puodelio pilnagrūdės duonos džiūvesėlių (nebūtina)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2
Į įkaitintą keptuvę sudėti išbrinkintą bolivinę balandą, užpilti 2 puodeliais vandens, palaukti, kol išvirs apie 15 min.
3
Kitoje keptuvėje ištroškinti brokolius ir avinžirnius.
4
Į blenderį sudėti morkas,anakardžius, priedus ir gerai sutrinti.
5
Į kepimo indą sudėti troškintus brokolius, balandą, avinžirnius, sudėti anakardžių ir morkų mišinį, viską išmaišyti, apibarstyti duonos džiūvesėliais, kepti orkaitėje apie 40-45 min.
6