Avižiniai sausainiai su šokoladu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pagal šį receptą sukuriamas skanus ir sveikas skanėstas, kuriame dera tvirta avižų tekstūra ir turtingas bei gardus šokolado skonis. Dar viena gardžių avižinių sausainių partiją, kurioje nuostabiai dera kramtomos avižos ir tirpstantis šokoladas - tai sotus ir saldus skanėstas. Šie sausainiai puikiai tinka užkandžiui ar desertui, o jų naminė prigimtis suteikia šilumos ir jaukumo.

Ingredientai

Avižos: Avižiniai dribsniai: Paprastai naudojamos avižų dribsniai arba greito paruošimo avižos, kad sausainiai būtų tvirtos ir kramtomos tekstūros.
Miltai: Į sausainius gali būti dedama universalių arba viso grūdo kvietinių miltų, kad sausainiai įgautų struktūrą.
Sviestas: Sviestas: sausainiams suteikia sodrumo ir skonio.
Cukrus: Pasaldina sausainius. Dėl melasos skonio galima rinktis rudąjį cukrų.
Kiaušinis: Kiaušiniai: surišamoji medžiaga ir suteikia tekstūrą.
Kepimo milteliai: Suteikia raugo, kad sausainiai taptų lengvi ir purūs.
Šokoladas: Šokoladas: paprastai šokolado drožlės arba smulkintas šokoladas, suteikiantis puikų šokolado skonį.
Vanilės ekstraktas: pagerina bendrą sausainių skonį.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sudėkite sausus ingredientus: Sumaišykite avižas, miltus ir kepimo miltelius.
2
Sviestą ir cukrų išsukite: Sviestą ir cukrų išsukite iki kreminės masės ir gerai sumaišykite.
3
Sudėkite drėgnus ingredientus: Į sviesto ir cukraus mišinį įmaišykite kiaušinį ir vanilės ekstraktą.
4
Sudėkite drėgnus ir sausus ingredientus: Sudėkite sausus ingredientus į drėgną mišinį, kad gautųsi tešla.
5
Įmaišykite šokoladą: Įmaišykite šokolado drožles arba smulkintą šokoladą, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
6
Suformuokite ir iškepkite: Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai įgaus auksinę spalvą.
7
Atvėsinkite: Iškepusius sausainius atvėsinkite ant grotelių.