Avižinių dribsnių apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

pienas: 2 stiklinės,
avižiniai dribsniai: 1/2 stiklinės,
4 kiaušinių,
3 šaukštų cukraus,
3 šaukštų uogienės,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto džiūvesėlių,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
druskos.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pieną užvirinkite, suberkite dribsnius, įdėkite druskos pagal skonį ir išvirkite košę, kol bus tiršta. Ištrinkite sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius. Košę atvėsinkite, imkite dalimis, sumaišykite su kiaušinių mase ir gerai ištrinkite.
2
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Košės mišinį padalinkite į dvi dalis, pusę sukrėskite į kepimo formą, uždėkite uogienės, ant viršaus - antrą pusę košės.
3
Paviršių išlyginkite ir patepkite kiaušiniu. Kepkite vidutinėje temperatūroje apie minučių.