Bananinis keksas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

miltai: 300 gramų
cukrus: 200 gramų
bananai: 3
kiaušiniai: 4
grietinė: 3 šaukštai
kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
cukatos: 2 šaukštai
vanilinis cukrus: 15 gramų
druska: žiupsnelis
sviestas: 2 šaukštai (formai tepti)
džiūvesėliai: 2 šaukštai (formai barstyti)
šokoladas: 100 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia bananus maišikliu sutrinkime su grietine, sudėkime cukatas, druską bei supilkime gramų cukraus. Kiaušinius išplakkime, pamažu supilkime cukrų, plakdami suberkime vanilinį cukrų. Tuomet suberkime miltus sumaišytus su kepimo milteliais, po truputį sudėkime sutrintų bananų masę bei maišykime, kol tešla pasidarys vientisa.
2
Galiausiai paruoštą tešlą supilkime į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Kepkime maždaug - minutes iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Šiltą keksą apipilkime ištirpintu šokoladų bei palikime atvėsti. Tuomet duokime visiems ragauti ir skanauti!