Bandelės su mangoldų įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Bandelės su mangoldų įdaru

Ingredientai

Įdaras
2 kg mangoldų,
1 šaukštas druskos,
2 ryšulėliai pavasarinių svogūnų,
pipirų,
200 ml aliejaus,
200 g džiovintų muskatinių vynuogių arba razinų***
Tešla:
1 kg miltų,
200 g kiaulienos taukų, sviesto arba augalinių riebalų,
2 kiaušinių tryniai,
150 g cukraus pudros,
100 ml apelsinų sulčių,
100 ml vandens.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Mangoldus supjaustykite, pabarstykite druska, trumpai apvirinkite ir nuspauskite vandenį.
2
Sudėkite į dubenį su nuvalytais ir supjaustytais svogūnais, pabarstykite pipirais, užpilkite aliejų ir išmaišykite. Nuskabykite vynuogių kotelius.
3
Supilkite du trečdalius miltų, viduryje padarykite duobutę.
4
Taukus išlydykite puode. Kiaušinio trynius ištrinkite su cukraus pudra ir apelsinų sultimis, supilkite į miltų duobutę, ant viršaus užpilkite šiltus taukus.
5
Gerai išminkykite, pamažu pildami likusį vandenį ir miltus (kiek reikės), kol tešla taps elastinga.
6
Pirštus suvilgykite aliejumi, kad tešla neliptų. Suformuokite tešlos rutulį ir palikite 10 minučių pastovėti.
7
Imdami po 100 g tešlos iškočiokite 3 mm storio gabalėlius.
8
Stenkitės, kad nebūtų pernelyg plonų vietų.
9
Į vidurį dėkite po du šaukštus daržovių ir maždaug 5 džiovintas vynuoges arba razinas.
10
Dviejų šonų kraštus pakelkite, užlenkite ir gerai suspauskite. Pakraštyje pirštais įspauskite papuošimą.
11
Kepkite apie 1 valandą iki 150 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje. Po 30 minučių subadykite šakute.