Braškių trupininis pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Braškės - gaivios, saldžios, kupinos vitaminų uogos. Pasigaminkite ypač vasarišką desertą - braškių trupininį desertą, kuris puikiai tiks ne tik paskanavimui, bet ir atsigaivinimui šiltą dieną.

Ingredientai

500 g nuskabytų per pusę supjaustytų braškių
1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
1 vanilės ankštis
2 valgomieji šaukštai supjaustytų mėtų lapelių
1/4 stiklinės kokoso drožlių
1/4 migdolų
75 g susmulkinto sviesto
1/4 stiklinės miltų
1/3 stiklinės avižinių dribsnių
2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
2 valgomieji šaukštai klevų sirupo
2/3 stiklinės vanilinių ledų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sudėkite braškes į dubenėlį su cukrumi, vanile ir mėtomis. Šiek tiek pamaišykite ir palikite, kol pradės darytis sirupas.
2
Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės liepsnos ir sudėkite kokosą. Pakepinkite maišydami, kol šiek tiek paruduos. Supilkite į dubenį. Sudėkite migdolus ir taip pat pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. Supilkite migdolus į tą patį dubenį.
3
Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir supilkite miltus ir dribsnius. Maišydami pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. Supilkite rudąjį cukrų ir klevų sirupą ir maišydami pavirinkite dar, kol sirupas karamelizuosis. Supilkite masę į dubenį su migdolais ir kokosu ir maišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
4
Padalinkite braškes lygiai į dubenėlius ir užpilkite ant viršaus pagamintą masę. Patiekite su šiek tiek ledų ant viršaus.