Bulvės su tunu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1 šaukštas aliejaus,
1 skardinė (150 g) tuno aliejuje,
1 skardinė (300 g) tuno savo sultyse,
3 svogūnai,
1/2 l sultinio,
500 g pomidorų tyrės,
1,5 kg bulvių,
skiltelė česnako,
aromatingų žalumynų (rozmarinų, čiobrelių, mairūnų arba raudonėlių),
druskos ir pipirų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Aliejų (geriau - alyvų) ir aliejų iš tuno skardinės įkaitinkite keptuvėje, pakepinkite svogūnus ir česnaką, užpilkite sultiniu, sudėkite gabalėliais pjaustytas bulves, supilkite pomidorų tyrę ir užvirinkite. Po min. supilkite tuną (su skysčiu), suberkite žalumynus, pasūdykite, įberkite pipirų. Virkite ant silpnos liepsnos, kol bulvės išvirs. Gali prireikti įpilti šiek tiek vandens - tai priklauso nuo bulvių rūšies ir pomidorų konsistencijos. Patiekalas neturi būti skystas - tiršto padažo konsistencijos. Svogūnų ir česnakų galima dėti daugiau ar mažiau - pagal skonį. Prieskoninius žalumynus, suprantama, rinkitės pagal skonį - visų trijų derinys irgi gardu, tik rozmarinų dalis turėtų būti mažiausia.