Bulvienė su špinatais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tikriem gurmanam.

Ingridientai

500 g nesukrintančių bulvių,
didelis svogūnas,
30 g sviesto,
300 g špinatų (šaldytų),
1 litras jautienos sultinio,
1/4 litro grietinėlės,
1 trynys,
3 šaukšteliai sauso vermuto,
2 šaukšteliai kario,
druskos, šviežiai maltų pipirų, šviežiai tarkuoto muskato,
120 g grietinės.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, nuluptus svogūnus - plonais griežinėliais.
2
Atitirpintus špinatus nuspauskite, sukapokite.
3
Puode pakaitinkite sviestą, apkepkite svogūnus. Suberkite špinatus ir bulves.
4
Trumpai pakepinkite, supilkite sultinį. Užvirinkite ir uždengtame puode pavirkite 15 min. Grietinėlę išsukite su tryniu, vermutu ir kariu.
5
Nuimkite puodą nuo ugnies, į paruoštą mišinį įpilkite šiek tiek sriubos, išmaišykite, supilkite į sriubą ir maišykite, kol gerai pasiskirstys ir sutirštės. Neužvirinkite.
6
Pasūdykite, dosniai pagardinkite muskatu ir pipirais.
7
Grietinę patiekite atskirai.