Bulviniai blynai su mėsos padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Bulviniai blynai su mėsos padažu tai patiekalas skirtas bulvių mėgėjams. Šis receptas yra greitai paruošiamas, puikiai tiks pietums ar vakarienei.

Ingredientai

Tešlai:
bulvės: 800 g
svogūnai: 100 g
kiaušiniai: 1
miltai: 2 šaukštai
druska
aliejus: kepti
Padažui:
malta jautiena: 300 g
svogūnai: 100 g
Česnakai: 2 skiltelės
konservuoti pomidorai savo sultyse: 400 g
grietinė: 2 šaukštai
aliejus: 2 šaukštai
prieskoniai
petražolės
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Svogūnus nulupkite ir taip pat sutarkuokite, supilkite į bulvių masę. Kartu berkite miltus, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
2
Įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynus.
3
Padažui svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
4
Mėsą pakepkite keptuvėje apie 10 minučių, nuolat maišydami. Paskui suberkite svogūnus ir dar 3 minutes pakepinkite.
5
Gardinkite prieskoniais, smulkintu česnaku, su skysčiu sudėkite pomidorus.
6
Išmaišykite ir 20 minučių troškinkite.
7
Galiausiai sukrėskite grietinę, berkite sukapotų petražolių ir viską išmaišę tiekite su blynais.