Bulvių ir morkų apkepas su rūkytu kumpiu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

600 g bulvių,
800 g morkų,
1 svogūnas,
ryšelis petražolių,
250 g rūkyto kumpio,
maltų juodųjų pipirų,
200 g grietinėlės,
150 g fermentinio sūrio.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves bei morkas nuskuskite ir nuplaukite.
2
Morkas supjaustykite skridinėliais, bulves - nedideliais kubeliais.
3
Nuluptą svogūną ir kumpį irgi supjaustykite smulkiais kubeliais.
4
Petražoles nuplaukite, sausai nupurtykite, smulkiai sukapokite.
5
Viską sumaišykite, suberkite į riebalais išteptą apkepo formą, pasūdykite, įberkite pipirų, užpilkite grietinėle.
6
Apkepą pašaukite į vidurinę iki 175 laipsnių C įkaitintos orkaitės lentyną ir kepkite 1 val. 15 min.
7
Likus 20 min. iki pabaigos apibarstykite stambiai tarkuotu sūriu.