Bulvių kotletukai su sūriu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvės: 500 gramų
kiaušiniai: 8
sūris: 75 gramų
kumpis: 70 gramų
svogūnai: 1
malti džiūvėsėliai: 5 valgomieji šaukštai (malti)
augalinis aliejus
petražolės
druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sūrį sutarkuojame vidutinio stambumo tarka. Kumpį, kietai išvirtus kiaušinius, svogūną bei petražoles ganėtinai smulkiai supjaustome. Vietoje kumpio galime panaudoti dešrą arba dešreles.
2
Tuomet bulves išverdame su lupenomis, nulupame bei sumalame mėsmale arba sutriname su plaktuvu. Galime pakeisti proporcijas: mažiau kiaušinių, daugiau bulvių arba panašiai. Rezultatas - vis tiek bus labai skanu.
3
Tada kumpį, kiaušinius, svogūną, sūrį bei petražoles sudedame į bulvių košę, įmušame du kiaušinius, įberiame druskos pagal skonį bei gerai išmaišome.
4
Galiausiai iš šios masės formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvėsėliuose bei apkepame keptuvėje (atsargiai verčiame, kad nesugriūtų). Kotletukai bus labai švelnaus skonio. Mėgaujamės!