Bulvių kroketai su sūriu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvės: 1 kilogramas
kiaušiniai: 2
sviestas: 30 gramų
tarkuotas fermentinis sūris: 30-40 gramų
miltai: 2 šaukštai
krakmolas: 1 šaukštas
druska
baltieji pipirai
malti muskatai
malti džiūvėsėliai
augalinis aliejus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia bulves nuskuskime, nuplaukime, išvirkime pasūdytame vandenyje bei nusunkime.
2
Tuomet įdar karštas bulves dėkime sviestą, berkime tarkuotą sūrį bei viską sutrinkime grūstuvu (arba sumalkime mėsmale).
3
Tada į bulvių masę dėkime vieno kiaušinio trynį, miltus bei krakmolą. Paskaninkime druska, pipirais bei maltu muskatu. Gerai išminkykime.
4
Po to kiaušinį bei likusį baltymą išplakime.
5
Drėgnomis rankomis suformuokime bulvių rutuliukus, apvoliokime juos miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose.
6
Tada kepkime gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol mūsų kroketai gražiai apskrus.
7
Galiausiai iškeptus bulvių rutuliukus - kroketus dėkimeant servetėlės, kad susigertų visiškai nereikalingas aliejus. Mėgaujamės!