Bulvių spurgytės su sūriu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sukate galvą, ką paruošti užkandžių stalui? O gal jau kasdienės užkandėlės atsibodo? Galbūt norisi kažko naujo ir dar neišbandyti? Galbūt Jums į pagalbą atbėgs šis receptas. Labai greitai pagaminamos, traškios, skanios, minkštos spurgytės iš virtų bulvių ir išsilydžiusio sūrio Jums patiks!

Ingredientai

1 pakelis čederio sūrio
Dubenėlis virtų ir sutrintų bulvių
1 svogūnas
Svogūno laiškai
2 skiltelės česnako
100 g šoninės
1 kiaušinis + kiaušinis apvoliojimui
Miltai apvoliojimui
Džiūvesėliai apvoliojimui
Druska, pipirai
Aliejus kepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sūrį supjaustykite į kubelius (juos reikės dėti į spurgyčių vidų).
2
Į dubenį sudėkite virtas ir sutrintas bei jau atvėsintas bulves, suberkite susmulkintą svogūną, svogūno laiškus, smulkintus šoninės gabaliukus, smulkintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
3
Iš gautos masės suformuokite paplotėlį, į kurį įdėkite gabalėlį sūrio bei suformuokite rutuliuką.
4
Gautas spurgytės apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinyje ir džiūvesėliuose, tą patį padarykite dar kartą.
5
Kepkite arba virkite įkaitintame aliejuje, (galima kepti ir orkaitėje).
6
Skanaus!