Burokėlių šaltibarščiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Puikiai tiks ir Kūčioms ir Kalėdoms, bei karštai vasaros dienai.

Ingredientai

6-8 burokėliai, raugti ruginiais miltais,
2-3 svogūnai,
žiupsnelis druskos,
1,5 l virinto šalto vandens,
stiklinė linų sėmenų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sutarkuokite burokėlius, sudėkite vandeniu nuplikytus pjaustytus svogūnus, viską pasūdykite ir užpilkite šaltu vandeniu.
2
Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
3
Bulvės gali būti patiekiamos ir su silke – į karštą bulvių košę (grūdamą įpilant bulvių nuoviro ir šiek tiek aliejaus) įmerkiama silpnai sūdyta silkė taip, kad iš košės kyšotų uodega.
4
Kaip paraugti burokėlius: paruoškite tyrės iš žiupsnio ruginių miltų bei nedidelio kiekio virinto šalto vandens, pasūdykite ir įpilkite dar vandens – mišinio turi būti tiek, kad apsemtų daržoves.
5
Juo užpilkite virtus nedidelius burokėlius, sudėkite į puodynę.
6
Pastatykite šiltoje vietoje ir rauginkite kelias dienas.