Spausdinti
Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas
Aprašymas
Burokėlių sriuba su naminiais koldūnais, kurių viduje slepiasi voveraitės grybai su triušienos gabaliukais – sodraus skonio ir spalvos, sveikas mūsų stalo maistas. Sriuba – tikrai nėra gydomasis patiekalas. Ji paįvairina mūsų racioną. Sriuba, vienas iš daugelio mūsų vartojamų patiekalų ir yra nuoviras. Jis gali būti daržovių, kruopų, mėsos, grybų arba žuvies ir priklausomai nuo to turėti tam tikrų savybių. Pavyzdžiui, kruopų nuoviras naudingas žmonėms, sergantiems virškinimo sistemos ligomis. Mėsos, grybų ar žuvies nuoviras turi daug ekstrakcinių medžiagų, kurios skatina virškinimo sulčių išskyrimą. Todėl sriubą vartojame kaip pirmą patiekalą, paruošti mūsų virškinimo sistemą kito maisto virškinimui. Tokia ir yra sriubos paskirtis. Ką į ją įdėsime, tą ir turėsime: daugiau grietinės, turėsime daugiau riebalų, jei įdėsime daugiau kruopų, bus daugiau angliavandenių“, – aiškino gydytoja.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.