Čirviniai blynai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

cukraus: 125 gramų
sviesto: 125 gramų
miltų: 125 gramų
kiaušinių: 4
vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
citrinos žievelių: 1/2 citrinos
aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
druskos: 1 arbatinio šaukštelio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sviestą atšildome iki kambario temperatūros, tuomet iki vientisos baltos masės išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
2
Tada miltus persijojime per sietelį bei po truputį įsukame į sviesto bei cukraus masę.
3
Kiaušinius maždaug minutes plakame elektriniu plakikliu, kol masė kelis kartus padidėja. Kuo geriau juos išplakame, tuo puresni gaunasi blynai.
4
Tada kiaušinių masę vis maišydami po truputį supilame į paruoštą tešlą.
5
Sudedame citrinos žieveles, pagal skonį įberiame druskos. Uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame tešlą pastovėti maždaug minučių, kad išbrinktų.
6
Tuomet į gerai įkaitintą bei riebalais išteptą čirvinių blynų keptuvę pilame samtelį tešlos bei kepame, kol blynai gražiai apskrunda.
7
Galiausiai tiekiame su savo mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle arba mėgiamais vaisiais. Tikras skanumėlis!