Citrininiai medaus ir imbiero ledinukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Dažnai apie mėtinius, citrininius ar vaisinius ledinukus pagalvojame ne tik tada, kai norisi kažko skanaus, bet ir tuomet, kai suskaustą gerklę. Štai ir sprendimas - neskubėkite į parduotuves pirkti ledinukų, kurių sudėtyje vien tik cukrus, verčiau pasigaminkite naminius ledinukus su citrina, medumi ir imbieru. Bus ne tik gardu, bet ir daug naudingiau! Na, o kai bus skanu, reikia tikėtis, kad nuo tokios bombos ir visos bacilos išsilakstys!

Ingredientai

0,5 puodelio medaus
2 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
Cukraus pudra (pasirinktinai)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į puodą sudėti visus ingredientus, jį užkaisti ant vidutinės ugnies ir nuolat maišant mediniu šaukštu palaukti, kol masė užvirs.
2
Masę reikia nuolat maišyti ir prižiūrėti, kad neprisviltų. Tuomet pamatuoti temperatūrą - ji turėtų siekti 150 laipsnių celcijaus. Prie tokios tempetarūtos masė ims darytis tirštesnė, lipnesnė. Tuomet puodą patraukite nuo ugnies.
3
Leiskite masei šiek tiek atvėsti.
4
Šaukštu paėmę masės suformuokite saldainiukus ant kepimo popieriaus (arba, jei turite, į specialias saldainių formeles).
5
Palikti, kad saldainiukai visiškai atvėstų, sustingtų ir sutvirtėtų.
6
Tuomet juos galima iš abiejų pusių apivarstyti cukraus pudra.