Crepe blyneliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tai tradicinis Prancūzijos receptas. Purūs ir itin skanūs crepe blyneliai yra gavę pasaulinio deserto titulą. Išbandykite ir pasigaminkite šiuos blynelius ir Jūs. Beje, jie puikiai tinka valgant vienus taip pat su įvairiomis uogienėmis, ar su bananų ar riešutų sviesto įdaru. Fantazijai ribų nėra!

Ingredientai

200 g miltų
3 kiaušiniai
350 ml pieno
125 ml vandens
60 g tirpinto sviesto
Prieskoniai: druska, cukrus, vanilė
Šiek tiek aliejaus kepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į dubenį išsijoti miltus, druską ir cukrų. Išsijotų miltų viduryje padaryti skylutę, į ją įmušti kiaušinius. Pradėti plakti kiaušinius, pamažu įplakdami ir miltus.
2
Į kitą dubenį išmaišyti pieną ir vandenį, nuolat plakdami ir maišydami, pamažu supilkite pieną ir vandenį į miltų ir kiaušinių mišinį.
3
Gautą masę gerai išmaišyti, kad nebūtų jokių gumuliukų, masė turi būti skysta.
4
Supilti ištirpintą sviestą ir šiek tiek vanilės ekstrakto. Išmaišyti.
5
Masę uždengti ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.
6
Kepti labai gerai įkaitintoje keptuvėje, iš abiejų pusių. Prancūziški blyneliai turi būti labai ploni!
7
Patiekti su norimais įvairiais pagardais ir įdarais :)