Daržovių ir krevečių omletas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

1 kg bulvių,
po 200 g svogūnų ir virtų krevečių,
2 mažos cukinijos,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
10 kiaušinių,
druskos ir pipirų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Cukinijas ir svogūnus supjaustykite kubeliais.
2
Bulves apkepkite šaukšte aliejaus.
3
Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir patroškinkite uždengtoje keptuvėje 15 min. Sudėkite cukinijas ir dar 15 min. apkepkite atidengtoje keptuvėje.
4
Jei dar liko skysčio, nuvarvinkite daržoves per sietą, o skystį pasilikite. Išplakite kiaušinius
5
. Nuvalytas krevetes perpjaukite perpus. Sumaišykite su daržovėmis, viską suberkite į kiaušinių plakinį.
6
Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
7
Likusį aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje.
8
Supilkite mišinį ir 5 min. kepkite ant stiprios ugnies.
9
Kai omletas ims standėti, keptuvę uždenkite apversta lėkšte ir nuimkite nuo liepsnos.
10
Išverskite į lėkštę omletą, tuščią keptuvę vėl uždėkite ant liepsnos ir leiskite omletui palengva nuslysti į ją nuo lėkštės.
11
Kepkite uždengtoje keptuvėje dar 5 min. ant mažos ugnies.
12
Jei apverstą omletą apšlakstysite likusiomis daržovių sultimis, skonis bus intensyvesnis. Valgykite dar šiltą.