Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdarytas sprandinės kepsnys, troškintas aluje

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiaulienos sprandinė: 700 g
česnakas: 2 skiltelės
petražolės: 1 žiupsnelis
druska: 1 v.š.
alyvuogių aliejus: 2 v.š.
džiovintos slyvos: 1 sauja
džiovinti abrikosai: 1 sauja
jauni dilgėlių lapeliai: 1 sauja
svogūnų laiškai: 4
šviesus alus: 1 butelis
rūkyta šoninė: 200 g
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia aliejų sumaišykime su druska, petražolėmis bei išspaustais česnakais. Tada gautu mišiniu gerai ištrinkime sprandinę, bei palikime sandariame indelyje maždaug parai šaltai.
2
Tuomet pasimarinavusią mėsą peiliu įpjauname išilgai, kad pasidaytų "kišenė". Paeiliui dedame slyvas, nuplikytus dilgėlių stiebelius, abrikosus bei svogūnų laiškus, kol gauta "kišenė" užsipildys. Stipriai suriškime virvele, kad gerai susispaustų.
3
Tada griežinėliais supjaustyta šonine apdėkime jau paruoštą kepsnį bei dar kartą apvyniokime virvele. Šonine apdėta mėsa visada gausis daug labiau sultinga. Šitaip paruoštą kepsnį kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Sumažiname karštį iki laipsnių temperatūros, užpilame trečdalį butelio alaus bei kepame dar maždaug minučių.
4
Galiausiai likusį alų dar kartus pilame ant mėsos. Reikia žiūrėti, kad kepanti mėsa nevirtų aluje. Turi būti apsemta tik ruošiamo kepsnio apačia. Kas minutes apipilame susidariusiu skysčiu, kad kepant nepradėtų svilti kepsnio viršus. Nepakartojamai skanu!