Gardusis bulvių apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

800 g nesukrintančių bulvių,
1 česnako skiltelė,
250 ml grietinėlės,
250 ml pieno (natūralaus),
aromatinės druskos, šviežiai malto muskato riešuto, pipirų, daržovių sultinio miltelių,
šaukšto susmulkinto sviesto.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Plokščią apkepo formą ištepkite sviestu.
2
Nuluptą česnako skiltelę išspauskite ar susmulkinkite peiliu ir paskleiskite formoje.
3
Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais (patogiausia - daržovių pjaustykle).
4
Pusę bulvių išdėliokite formoje. Pabarstykite aromatine druska ir šviežiai tarkuotu muskato riešutu, viršuje paskleiskite likusias bulves.
5
Grietinėlę sumaišykite su pienu. Dosniai pagardinkite daržovių sultinio milteliais, aromatine druska, muskatu ir pipirais, supilkite ant bulvių.
6
Ant viršaus paskleiskite sviesto kruopeles.
7
Kepkite valandą 180 laipsnių C karštumo orkaitėje.
8
Valgykite dar karštą.