Gardusis varškės apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ir kas gi nenorėtų paragauti itin kvapnaus, lengvo ir puraus lyg debesėlio varškės apkepo? Po ilgų ieškojimų ir bandymų iškepti labai skanų ir minkštą varškės apkepą galima drąsiai pasakyti: šitas receptas PATS GERIAUSIAS!!! Pagaminti paprasta ir nėra labai brangu, o iš orkaitės sklindantis malonus apkepo kvapas iš karto išduoda, kad bus labai labai gardu! Pamėginkite ir Jūs!

Ingridientai

250 ml kefyro
10 šaukštų manų kruopų
1 kg varškės
5 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Į dubenėlį supilti kefyrą ir manų kruopas, gerai išmaišyti ir palikti, kad išbrinktų.
2
Tuo tarpu per sietelį pertrinti varškę.
3
Į dubenėlį atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
4
Viename indelyje gerai išsukti kiaušinio trynius, cukrų bei vanilinį cukrų.
5
Trynių masę įmaišyti į varškę, įdėti šaukštelį kepimo miltelių, pamaišyti, supilti kefyrą su išbrinkusiais manais, viską gerai išmaišyti.
6
Kitame dubenėlyje gerai, iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kad pabaigus plakti baltymai neiškristų iš dubenėlio.
7
Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į bendrą varškės masę bei viską kartu išmaišyti.
8
Gautą masę dėti į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.
9
Labai tinka su uogomis, uogienėmis, jogurtu ar tiesiog grietine. Skanaus!!!
10