Graikiškas makaronų apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Graikiškas makaronų apkepas

Ingridientai

500 g makaronų,
druskos,
150 g sviesto,
2 kiaušiniai,
100 g fetos sūrio,
tarkuoto muskato riešuto,
2-3 svogūnai,
2 svogūnų laiškai,
700 g faršo,
1 stiklinė baltojo vyno,
5-6 pomidorai,
smulkiai supjaustytų mėtų ir petražolių (pagal skonį),
pipirų,
sviesto ir miltų (formai ištepti ir pabarstyti),
1 stiklinė tarkuoto parmezano sūrio***
Užpilas:
3 šaukštai kukurūzų arba bulvių krakmolo,
1/2 litro pieno,
2 šaukštai sviesto,
3 kiaušiniai,
druskos.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sumaišykite su 100 gramų sviesto.
2
Kiaušinius išplakite, įtrupinkite fetos sūrio, įberkite tarkuoto muskato riešuto ir viską sumaišykite su makaronais.
3
Svogūnus ir pavasarinius svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite likusiame svieste.
4
Sudėkite faršą, pakepinkite ir užpilkite vynu.
5
Pomidorus nulupkite, išimkite sėklas, smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie mėsos, suberkite mėtas, petražoles, druską, pipirus, įpilkite 1 stiklinę vandens.
6
Viską troškinkite 20 minučių.
7
Apkepo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
8
Dėkite pusę makaronų ir pabarstykite puse tarkuoto parmezano sūrio.
9
Ant viršaus dėkite faršą ir likusį makaronų sluoksnį.
10
Kukurūzų arba bulvių krakmolą išmaišykite su trupučiu šalto pieno.
11
Likusį pieną pakaitinkite ir maišydami lėtai supilkite krakmolą.
12
Visą laiką maišydami užvirinkite, nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite išplaktus kiaušinius ir sviestą.
13
Įberkite druskos ir dar kartą viską gerai sumaišykite.
14
Šį mišinį užpilkite ant makaronų ir pabarstykite likusiu tarkuotu parmezanu.
15
Apkepą kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 1 valandą.
16
Prieš patiekdami leiskite jam truputį atvėsti.