Graikiškų riešutų tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiaušiniai: 4
miltai: 1,5 stiklinės
dirbtinis medus: 2 v.š.
kepimo milteliai: 1 a.š.
cukrus: 0,5 stiklinės
Kremui:
sutirštintas pienas: 2 indeliai
sviestas: 1,5 pakelio
graikiški riešutai: 300 gramų
citrinos: 2
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kiaušinių trynius išsukime su cukrumi bei įdame dirbtiną medų. Tada miltus sumaišykime su kepimo milteliais. Labai gerai išplaktus kiaušinių baltymus (iki putų) taip pat sudėkime į tešlą.
2
Tuomet iškepkime du apvalios formos biskvitus. Abu perpjaukime per pusę. Išvirkime sutirštintą pieną (verdame maždaug minučių). Tada į dubenį sudėkime sviestą, išvirkime. Viskas išsukime, kad būtų vientisa masė. Tuomet burokinės tarkos įtarkuokime citrinos žievės (geltonos spalvos). Taip pat įdėkime keletą susmulkintų graikiškų riešutų, bei į tą masę įspauskime abiejų citrinų sultis.
3
Galiausiai kremu pertepkime perpjautus biskvitus, o likusia dalimi kremo aptepkime jau suformuotą tortą iš visų pusių. Ištepkime kremu, visą tortą apiberkime susmulkintais riešutais. Skanaus!