Gurmaniška svogūninė

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tikriems gurmanams!

Ingridientai

4 didelių svogūnų
4 skiltelių česnako
Sauja čiobrelių
1 valg. šaukšt. sviesto
1 valg. šaukšt. cukraus
1 valg. šaukšt. aliejaus
Žiupsenlis juodų maltų pipirų
100 g fermentinio sūrio
1 l sultinio (jautienos)
Prancūziškas batonas.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Į kaitinimo puodą dedame sviestą, pilame aliejų, sudedame česnako skilteles ir gražiai supjaustytus svogūnus, suberiame čiobrelius.
2
Viską kepame ant silpnos ugnies apie 15 min. Svarbu: maišome ir nesudeginame!
3
Suberiame šaukštą cukraus ir padidiname ugnį, leidžiame svogūnams pagelsti ir karamelizuotis, taip įgaunant daugiau skonio.
4
Tuomet pilame į puodą sultinį ir verdame dar apie 20 min. Kol svogūnai visai suminkštės, o sriuba taps tirštesnė.
5
Įkaitiname orkaitę, sriubą supilame į tinkamus indelius, suberiame sūrį ir kepame, kol sūris ištirps ir truputi apskrus.
6
Šalia pakepiname prancūziško batono riekeles.
7
Atsargiai išimkite iš orkaitės karštas lėkštes ir patiekiame.