Įdarytos bulvės su šonine

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvių: 1 kilogramas
rūkytos kiaulienos šoninės: 200 gramų
fermentinio sūrio: 200 gramų
svogūno (nedidelio)
alyvuogių aliejaus arba mažo gabaliuko sviesto
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia bulves gerai nuplaukime, senesnes nuskuskime, dėkime į šaltą pasūdytą vandenį bei užvirkime. Vandeniui užvirus sumažinkime ugnį bei apvirkime. Virimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio bei šviežumo. Svarbiausia, kad jos būtų nepervirusios ir neskiltų. Apvirusias bulves nusunkime, perpjaukime išilgai pusiau bei išskobkime vidų taip, kad išeitų maždaug cm storio bulvių geldelės. Bulvių geldeles ištepkime lydytu sviestu arba galime tepti alyvuogių aliejumi, pabarstykime druska bei šaukime į orkaitę, kad visiškai iškeptų.
2
Tuomet įdarui svieste arba aliejuje pakepkime smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja dėkime į keptuvę juostelėmis supjaustytą rūkytą kiaulienos šoninę ir pakepinkime.
3
Kai jau bulvių geldelės iškepė, išimkime jas iš orkaitės, apibarstykime tarkuotu sūriu bei į kiekvieną geldelę dėkime įdaro. Arba galime pirmiau įdėti įdaro bei apibarstyti tarkuotu sūriu. Galiausiai bulvių geldeles vėl šaukime į orkaitę bei kepkime tol, kol sūris gražiai išsilydys. O dabar jau galime mėgautis! Skanaus.