Imbieriniai sausainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šventinis pasiruošimas gerokai įsibėgėja! Kalėdos jau visai ant nosies, o vis dar mąstote, kokiais šventiniais desertais pavaišinsite artimuosius? Šis receptas būtent Jums! :) Tradiciniai, šviežūs, naminiai, itin kvepiantys ir labai skanūs imbieriniais sausainiukai patiks visiems :)

Ingredientai

2,5 puodelio miltų
Priedai:2 šaukštai tarkuoto imbiero; 1 šaukštas cinamono; šiek tiek gvazdikėlių (reikia labai nedaug); 0,5 šaukštelio muskato; 0,5 šaukštelio druskos; 1 šaukštelis kepimo sodos
0,5 puodelio kambario temperatūros sviesto
75 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
100 g melasos sirupo
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į dubenį suberti miltus, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, druską ir sodą išmaišyti.
2
Į kitą dubenį sudėti sviestą, suberti cukrų, su maisto trintuvu sutrinti iki kreminės masės. Įmušti kiaušinį, išplakti. Supilti melasos sirupą, išmaišyti.
3
Suberti miltų mišinį į antrą dubenį ir viską kartu išmaišyti, suformuoti tešlą.
4
Palikti, kad tešla šiek tiek pastovėtų šaldytuve, tuomet ją iškočioti, dėti sausainių formeles, o sausainius į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo sausainių storio).
5
Pagrąžinti sausainiukus galima citrinos sulčių ir cukraus pudros kremu :)
6