Jautienos kamuoliukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

jautiena: 600 g
mėtos šakelės: 3
česnakas: 3 skiltelės
kiaušiniai: 2
duonos riekelės: 4
miltai: 4 valgomieji šaukštai
pienas: 50 ml
augalinis aliejus: 150 g
prieskoninės žolelės (čiobreliai, mairūnas, bazilikas): 1/2 arbatinio šaukštelio
kvapniųjų pipirų: truputėlis
druska
augalinis aliejus: kepimui
žalumynai: papuošimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia duoną užmerkime piene. Nusunkime. Duoną ir jautieną sumalkime mėsmale. Mėtos lapelius stambiai supjaustykime. Česnaką nulupkime ir išspauskime.
2
Tuomet į faršą sudėkime mėtas, česnaką, įmuškime vieną kiaušinį, sudėkime prieskonines žoles, kvapniuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykime. Likusius kiaušinius išplakime su trupučiu druskos.
3
Trečiame etape iš faršo formuokime kamuoliukus. Iš pradžių juos apvoliokime miltuose, o tada apvoliokime kiaušinių plakinyje.
4
Galiausiai jautienos rutuliukus kepkime įkaitintame augaliniame aliejuje – kepkime maždaug minutes. Paruoštus kamuoliukus papuoškime žalumynais. Ragaujam!