Jautienos mėsainis su majonezo padažu ir salotomis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

500 g maltos jautienos
1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pupelių padažo
1 arbatinis šaukštelis šviežiai trinto česnako
2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai trinto imbiero
1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai sezamų seklų
1 didelis pomidoras
4 apvalios bandelės
Aštriam padažui:
60ml majonezo
2 šaukštai aitraus padažo
2 arbatiniai šaukšteliai sojų padažo
Salotoms:
1/2 smulkiai supjaustyto pekino kopūsto
2 mažos smulkiai suojaustytos morkos
15 g grubiai smulkintų Kalendro lapelių ir stiebelių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros.
2
Sumaišome jautienos farą, juodųjų pupelių padažą, imbierą ir sezamo aliejų viename puode. Maišome, kol mėsa gerai sulimpa su kitais produktais.
3
Suformuojame apvalius plokščius kotletukus, kurie atitinka mūsų turimų bandelių skersmenį.
4
Ant skardos uždedame kepimo popierių, išdėliojame kotletukus ir kepame jau įkaitintoje orkaitėje apie min. Tik nepamirškime jų apversti ir apibarstyti sezamo sėklomis iš abiejų pusių.
5
Gaminames salotas: sudedame smulkiai supjaustytą pekino kopūstą, morkas ir kalendrą į vieną lėkštę.Kitame inde sumaišome majonezą bei norimą padažą su soja. Salotas pagardiname druska ir pipirais.
6
Bandelių paruošimas: išdėliojame bandeles ant skardos ir orkaitėje kepiname abi puses apie minutes. Bandelės turi pasidaryti traškios ir šiltos.
7
Ir patiekimas: bandeles perpjauname per pusę, ant apatinės bandelės dalies užtepame majonezo padažą, uždedame kotletuką, pomidoro griežinėlį, šaukštą salotų ir viršutinę bandelės dalį. Galime perverti pagaliuku.