Jogurtinis mascarponės tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

500 g mascarponės,
400 ml natūralaus jogurto,
Cukraus, van.cukraus,
Citrinos sulčių ir žievelės,
4 šaukštų želatinos.
Biskvitui :
2 kiaušinių,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštų miltų,
Biskvito sulaistymui:
Vyšnių likerio arba stiprios saldžios kavos.
Dar reikės :
2 pakelių vyšnių žele,
2 apelsinų
cukruotų vyšnių
Cirtinų želė.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Trynius išsukame su cukrumi, dedame išplaktus baltymus, išmaišome ir pilame miltus, išsukame ir kepame biskvitą. Ataušusį sulaistome kavos likeriu arba kava.
2
Vyšnių žele paruošiame pagal receptą, tik aš pyliau mažiau vandens. Kai visiškai atvėsta, beriame nulupto apelsino gabalėlius.
3
Maskarponę išsukame su cukrumi, van. Cukrumi, citrinos sultinis ir nutarkuota žievele. Pilame jogurtą, išsukame, pilame išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišome. Padalijame pusiau masę.
4
Biskvitą truputį apipjauname ir apdedame damų piršteliais. Juos paprastai laužiu per pusę, bet šį kartą norėjau, kad gabalėliai atpjauto torto būtų su „ausytėm“.
5
Ant biskvito pilame vieną pusę kremo. Pilame pradėjusią stingti vyšnių žele su apelsinų gabalėliais. Palaukiame, kol baigs stingti ir vėl užpilame pilame baltą kremą. Puošime pagal skonį ir norą ( mano atveju – cukruotos vyšnios).
6
Užpilame truputuką citrinų želė. Palaikome keletą valandų šaldytuve. Idealu – per naktį.