Jūrų lydekos su pomidorų padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1 kg žuvies filė,
šaukštas druskos,
150 g augalinio aliejaus,
2 šaukštai miltų.
Padažui:
1,5 kg pomidoų,
300 g svogūnų,
150 g aliejaus,
po 5 laurų lapelius, juodųjų pipirų grūdelius, gvazdikėlius,
3 šaukštai cukraus,
šaukštas druskos,
50 g smulkiai kapotų krapų,
2 šaukštai vaisių acto.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Gabaliukais supjaustytą žuvį apvoliokite pasūdytais miltais ir iškepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
2
Paruoškite padažą: į keturias dalis supjaustytus pomidorus trumpai pakaitinkite uždengtame puode, pertrinkite ir perkoškite. Gautą tyrę vėl supilkite į puodą ir pastatykite virti. Įdėkite supjaustytus ir pakepintus svogūnus, gvazdikėlius, laurų lapelius, pipirus, druskos, cukraus, krapus. Tyrei užvirus, supilkite actą ir vėl pakaitinkite iki virimo. Iškeptas žuvis sudėkite į uždengiamą indą, atvėsinkite ir pastatykite į šaldytuvą. Patiekite po - valandų su skrudinta balta duona.