Kakaviniai keksiukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Sviestas, 150 gr.
Cukrus, 150 gr.
Miltai, 120 gr.
Razinos, 100 gr.
Šokoladas, juodasis, 100 gr.
Cukraus pudra, 100 gr.
Krakmolas, 50 gr.
Kakava, nesaldinta, 50 gr.
Vanilinis cukrus, 40 gr.
Kiaušiniai, 4 vnt.
Kepimo milteliai, 1,5 a.š.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą.
2
Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės.
3
Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą.
4
Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki.
5
Įkaitinti orkaitę iki 200C. Masę supilti į keksiukų formeles, įdėti į orkaitę ir kepti apie pusvalandį.
6
Kepimo pabaigoje keksiukai turi viršūnėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "krateris".
7
Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.