Kalafiorų duona

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pabodo parduotuvėje perkama duona, o gal norisi kitokio, naujo skonio? Jei taip, tuomet ši kalafiorų duona būtent Jums! Itin nesudėtingai ir paprastai pagaminama, naminė, minkšta, šviežia kalafiorų duonelė atneš naujų skonių į Jūsų namus :)

Ingridientai

1 kalafioro galva (nurinkta)
6 kiaušiniai
1,5 puodelio migdolų miltų
50 g tarkuoto parmezano sūrio
5 šaukštai lydyto sviesto
Priedai: druska, pipirai, smulkintas česnakas, šiek tiek kepimo miltelių
Šiek tiek sezamo sėklų pabarstymui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Kalafiorus sudėti į maisto trintuvą, sutrinti. Tuomet pašildyti mikrobangų krosnelėje ir nusunkti vandens perteklių.
2
Į skirtingus dubenėlius atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų.
3
Į trynius suberti miltus, sūrį, priedus ir sviestą, išmaišyti. Į paruoštą masę sudėti baltymus, kalafiorus, dar kartą viską išmaišyti.
4
Į paruoštą kepimo indą sudėti gautą masę, paskirstyti, viršų apibarstyti sezamo sėklomis.
5
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min., kol duonelė iškils ir gražiai paruduos.