Kalėdų meduoliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
250 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštas romo
3 šaukštai krakmolo
3 šaukštai miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 pakelio meduolių prieskonių
75 g apelsinų cukatų
125 g maltų migdolų
125 g maltų lazdynų riešutų
35 vaflių lakštu skridinėliai (7 cm skersmens)
75 g miltinio cukraus
100 g šokolado glajaus
žiupsnelis kristalizuoto cukraus migdolų puselių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kiaušinius plakti su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Pamažu supilti romą. Krakmolą sumaišyti su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais, smulkiai sukapotomis cukatomis, maltais migdolais bei riešutais ir suberti į kiaušinių kremą. Gerai išmaišyti. Šaukšteliu imti šiek tiek tešlos, dėti ant vaflių skridinėlių, viršų išlyginti. Kepti Corkaitėje apie minutes, kol meduoliai gražiai pagels. Miltinį cukrų sumaišyti su šaukštu karšto vandens, aptepti pusę dar karštų meduolių ir apibarstyti kristalizuotu cukrumi. Likusius atvėsusius meduolius aptepti šokolado glajumi ir papuošti migdolų puselėmis.