Karameliniai saldainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

cukraus: 3 stiklinės
juodojo šokolado: 1 pakelis (100 gramų)
sviesto: 3/4 stiklinės
kokosų pieno: 2/3 stiklinės
zefyrų kremo: 200 gramų
Vanilės ekstrakto: 2 arbatinių šaukštelių
graikinių riešutų: 1 stiklinės (susmulkintų)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sviestu sutepame xkepimo indą. Taip pat galime jį iškloti sviestiniu popieriumi. Smulkiai supjaustome šokoladą bei atidedame į šalį.
2
Tuomet sumaišome cukrų, sviestą bei kokosų pieną, užviriname nuolat maišydami, verdame maždaug penkias minutes vidutinėje temperatūroje – jei naudojame maistinį termometrą, jis turėtų rodyti apie laipsnių temperatūros.
3
Tada nuimkite nuo ugnies, įmaišome šokoladą, toliau maišome, kol šokoladas ištirps, po to sudedame zefyrų kremą, vanilę bei riešutus.
4
Galiausiai supilame karamelę į paruoštą kepimo indą bei atvėsiname. Galima laikyti kambario temperatūroje, bet galime atvėsinti jį šaldytuve per naktį, tuomet paprasta supjaustyti pusės colio kubeliais. Tikras skanumėlis. Ragaujam!