Karameliniai sezamo sausainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

sviestas: 1,5 šaukšto
šviesiai rudas cukrus: 1 stiklinė
kiaušiniai: 1
miltai: 2 šaukštai
sezamo sėklos: 1/2 stiklinės
vanilės ekstraktas: šlakelis
rupi druska: šlakelis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sviestą ištrikime su cukrumi iki konsistencijos primenančios kažką panašaus į smėlį. Tuomet įmuškime kiaušinį ir labai gerai išmaišykime. Suberkime miltus, sezamo sėklas, druską bei vanilės ekstraktą. Dar kartą viską gerai išmaišykime.
2
Tada kepimo skardą užtieskime kepimo popieriumi (privalomas žingsnis). Dėkime nedidelį šaukštą tešlos ir peiliu šiek kiek palyginkime. Geriau palikime didelius tarpus, antraip gausis vienas didelis SAUSAINIS.
3
Po to dėkime į iki laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug minutėms, kol švelniai rustels. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir norų – trumpiau kepti bus tąsesni, ilgiau kepti traškesni. Tik jokiu būdu nepalikite kepti per ilgai, nė nepajusite, kaip sausainiai sudegs.
4
Galiausiai traukime lauk ir su visu kepimo popieriu dėkime ant aušinimo grotelių. Karšti sezamo sausainiai bus labai trapūs. Po keletos minučių aušinimo juos atsargiai nuimame nuo kepimo popieriaus. Karameliniai sezamo sausainiai paruošti. Skanaus!