Kavos tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Tešlai:
kiaušinių: 4
cukraus pudros: 150 gramų
sviesto: 60 mililitrų
juodojo šokolado: 50 gramų
miltų: 120 gramų
kepimo miltelių: 1/2 pakelio
kakavos: 2 šaukštų
Kremui:
juodojo šokolado: 80 gramų
grietinėlės: 400 mililitrų (30% riebumo)
Tirštiklio grietinėlei: 1 pakelio
Sumirkymui:
likerio: 4 šaukštų
Papuošimui:
zefyrų: 6
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros. Atskiriame trynius nuo baltymų bei išplakame su cukraus pudra. Šokoladą sulaužome gabaliukais bei išlydome su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Tuomet sumaišome su trynių mase. Ant viršaus užberiame miltus su kepimo milteliais bei kakavos milteliais.
2
Paskui išplakame baltymus, supilame į paruoštą trynių masę bei greitai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi bei kepame orkaitėje maždaug minučių.
3
Tada kremui sulaužome šokoladą gabalėliais bei ištirpiname e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakame, sumaišome su šokolado mase bei maždaug -iai minučių įdedame į šaldytuvą. Po to kruopščiai sumaišome su tirštikliu.
4
Galiausiai iškepusį torto pagrindą perpjauname pusiau, abi dalis apšlakstome likeriu, pertepame kremu, suvožiame, papuošiame zefyriukais. O dabar jau galime patiekti. Tikra tobulybė!