Kepsniai “vokeliai” su žalumynų įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

vištienos krutinėlės: 2 (arba kiaulienos sprandinė)
aliejus: 2 valgomieji šaukštai
sultinys: 125 mililitrai (galima pakeisti sausu baltu vynu)
Marinatui:
pesto padažas: 1 valgomasis šaukštas
grudėtosios garstyčios: 75 gramai
malti pipirai
druska
Įdarui:
špinatų lapai: 150 gramų (arba šaldytti špinatai)
petražolės
bazilikai
gražgarstės
svogūnų laiškai
tarkuotas fermentinis sūris: 75 gramai
aliejus: 1 valgomasis šaukštas
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia krūtinėles padaliname pusiau bei išmušame plonai per plėvelę, kad nesudarkytume mėsos.
2
Tuomet sumaišome pesto padažą, grudėtas garstyčias, druską bei pipirus. Gautu mišiniu aptepame mėsą bei paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
3
Tada gerai nuplautus smulkintus špinatų lapus patroškiname atidengtoje keptuvėje su maždaug vienu šaukštu aliejaus. Sudedame pjaustytus šviežius arba šaldytus kitus žalumynus. Trumpai viską apkepame ir ataušiname.
4
Sumaišome su tarkuotu sūriu, gardiname druska (nepadauginame, nes sūris sūrus) bei pipirais.
5
Tada ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždedame žalio įdaro bei sulankstome mėsos "vokelį". Jeigu reikia, sutviriname mediniais pagaliukais.
6
"Vokelius" apskrudiname keptuvėje ant likusio šaukšto aliejaus ant labai karštos ugnies.
7
Galiausiai į puodą supilame sultinį arba sausą baltą vyną. Sudedame "vokelius" bei troškiname dar maždaug minučių.
8
Viską patiekiame su savo mėgiamu garnyru.