Kepta karka su apelsinais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sultingas kepsnys pietums visai šeimai.

Ingredientai

2 kg kiaulienos karkos be kaulo
2 apelsinų sultys
2 griežinėliais pjaustyti apelsinai ir obuoliai
pusė stiklinės medaus
po pusę stiklinės vandens, saldaus muskatinio ir sauso baltojo vyno
2 cinamono žievelės
10 mažų svogūnų
2 smulkinto česnako skiltelės
4 šaukštai alyvų aliejaus
šaukštas smulkintų rozmarinų
po žiupsnelį druskos, maltų pipirų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sumaišykite dideliame dubenyje apelsinų sultis, medų, vyną, cinamoną, svogūnėlius, česnakus, rozmarinus, aliejų, šiek tiek pipirų, druskos, į gautą marinatą įdėkite karką ir pastatykite į šaldytuvą.
2
Marinuokite 5-6 val., kartkartėmis marinuojamą karką apverskite.
3
Karką užsiūkite, dėkite į ugniai atsparų indą, užpilkite marinatu, šiek tiek jį praskiedę vandeniu, viršuje sudėkite obuolius bei apelsinus, indą uždenkite folija ir pavartant kepkite apie 1,5 val. iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
4
Prieš baigiant kepti nuimkite foliją, kad kumpis apskrustų.
5
Patiekite su virtomis, svieste apkepintomis bulvėmis.