Kepta višta su citrina ir medumi

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pasivaišinkite nuostabiais šios keptos citrinų medaus vištienos skoniais. Pikantiškų citrinos griežinėlių ir saldaus medaus derinys sukuria sultingą ir minkštą kepsnį. Pasiruošimas minimalus, orkaitė atlieka visą darbą, todėl gaunamas burnoje tirpstantis patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Padarykite įspūdį savo svečiams arba vaišinkite šeimą šiuo lengvai pagaminamu, bet įspūdingu kepto viščiuko receptu.

Ingredientai

Visa višta
2 citrinos (supjaustytos griežinėliais)
1/4 puodelio medaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2
Nuvalykite ir nusausinkite visą vištieną.
3
Įtrinkite vištieną alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, kad tolygiai pasidengtų.
4
Į vištienos ertmę įdėkite citrinos griežinėlių.
5
Vištieną apšlakstykite medumi, kad gautųsi saldus glajus.
6
Ant vištienos viršaus išdėliokite citrinos griežinėlius, kad suteiktumėte papildomo aromato.
7
Perkelkite vištieną į kepimo skardą arba kepimo indą.
8
Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 1,5-2 valandas arba kol vidinė temperatūra pasieks 75 °C (165 °F).
9
Kepimo metu vištieną apšlakstykite sultimis ir medaus ir citrinų glajumi.
10
Prieš pjaustydami leiskite vištienai 10 minučių pailsėti.