Keptas baklažanas su silke ir sūriu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Kepti baklažanai su silke ir fetos sūriu, receptą parsivežiau iš Portugalijos. Šį patiekalą pajūrio žmonės vartoja vakare, atvėsus orui, artėjant saulėlydžiui. Neskubėdami, aptardami dienos darbus bei gurkšnodami stalo vyną, ar kaip jie kitaip vadina, sugadintas sultis. Turiu pasakyti, kad labai labai skanu.

Ingridientai

baklažanas,
fetos sūrio: 100 gramų
silkių file
česnako: 3 skiltelių
džiūvėsių: 2 šaukštai
druskos
maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
smulkintų petražolių
krapų
svogūnų laiškų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Baklažaną perpjauname per pusę, išskobiame minkštimą ir dedame į kepimo skardą, šauname į įkaitintą orkaitę - min.
2
Tuo metu sutriname gr fetos sūrį, smulkiname silkės filė, skilteles česnako, išskobtą baklažano minkštimą ir sumaišome su šaukštais džiūvėsių. Traukiame baklažaną iš orkaitės, truputėlį pasūdome (bet ne per daug, nes feta sūri), pipiriniame ir kiekvieną puselę pašlakstome alyvuogių aliejumi.
3
Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir krapais, prikraunam paruošto mišinio, ant viršaus truputį barstome džiūvėsių ir dedame atgal į orkaitę min.
4
Kai gražiai paruduoja, traukiame, apšlakstome alyvuogių aliejumi, puošiame petražolių smulkintais lapeliais, svogūno laiškais ir mėgaujamės puikiu užkandžiu su raudonu vynu, palydint saulę.