Kiauliena su riešutų padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Visiems mėsos mėgėjams.

Ingredientai

2 kg kiaulienos kumpio su kauliuku,
3/4 stiklinės aliejaus,
250 g pomidorų,
šaukštas pomidorų tyrės,
3/4 stiklinės baltojo vyno,
1,5 stiklinės smulkintų graikinių riešutų,
7 traiškytos skiltelės česnako,
4 šaukštai baltojo vyno acto,
po žiupsnelį druskos, malto cinamono, pipirų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių apkepinkite kiaulieną, apliekite vynu ir 8-10 min. patroškinkite.
2
Sudėkite stambiai supjaustytus pomidorus bei tyrę, įpilkite šiek tiek verdančio vandens, pagardinkite druska, pipirais bei cinamonu ir troškinkite.
3
Paruoškite padažą: sumaišykite riešutus su česnakais, actu bei sultimis, susidariusiomis troškinant mėsą, ir gautu padažu užpilkite mėsą.