Kiauliena troškinta aluje

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kiaulienos sprandinė: 400 gramų
kiaulienos mentė: 300 gramų
morkos: 2
svogūnai: 1 (didelis)
druska
pipirai
čiobrelis
krapai
lauro lapai
česnakas: 4 skiltelės
miltai
rudas cukrus: 1 valgomasis šaukštas
alus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia morkas supjaustykime griežinėliais, o svogūną supjaustykime kubeliais. Viską apkepkime aliejuje. Kepimo indą su dangčiu ištepkime aliejumi, ant dugno suklokime morkas su svogūnu.
2
Tuomet mėsą supjaustykime nedideliais gabalėliais, bei pagardinkime prieskoniais, apibarstykime krapais, sudėkime į maišelį, įberkime kelis šaukštus miltų bei gerai papurtykime, kad mėsytė iš visų pusių gražiai pasidengtų miltais.
3
Tada per kelis kartus, ant karštos ugnies, ant įkaitinto aliejaus, labai trumpai mėsytės gabalėlius pakepinkime keptuvėje, tik kol gražiai apskrus.
4
Mėsą sukraukime ant morkų su svogūnu.
5
Po to suberkime sutraiškytą česnaką, cukrų, sukaišykime lauro lapus, bei viską užpilkime alumi.
6
Galiausiai uždenkime dangčiu bei dėkime į orkaitę įkaitintą iki laipsnių temperatūros maždaug minučių. Pabaigoje atidenkime, kad mėsytė dar gražiau apskrustų. Gaunasi nuostabus kiaulienos patiekalas!